Zoso Music Shop - Damijan Simčič s.p. Gradnikove Brigade 37 5000 Nova Gorica SI
Aktualno

darilni bon zoso

DARILNI BONI

Glasba je lahko najlepše darilo za vaše bližnje, najdražje, prijatelje ali znance. Res pa je, da je tisto 'pravo' glasbo včasih zelo težko izbrati. Ravno zato imamo pripravljene darilne bone v vrednosti 17,00 € in 25,00 €, ki jih tudi brezplačno darilno zavijemo.

Obdarovanec si bo tako lahko sam izbral njegovo najljubšo glasbo v vrednosti podarjenega darilnega bona.


ARHIVIRANJE ANALOGNIH  POSNETKOV Z VHS NA DVD FORMAT

Skoraj vsi hranimo doma kakšne stare videoposnetke, ki nam veliko pomenijo in so nepozabni spomini na naše otroštvo, naše otroke, poroke itd.,  a so še vedno shranjeni samo na videokaseti (VHS) se pravi v analognem formatu. Tu pa lahko naletimo na težavo. Ne samo, da VHS predvajalnikov praktično ni več mogoče kupiti, pač pa posnetki na magnetnem traku sčasoma tudi izgubijo kvaliteto, če pa so nepravilno hranjeni  se lahko celo izbrišejo do take mere, da niso več uporabni.

Zato vam svetujemo da tiste videokasete, na katerih imate dragocene posnetke, prekopirate na DVD format, ki je trajnejši in kvalitetneši od analognega.

V naši trgovini ponujamo kvalitetno presnemavanje z videokasete na DVD. Prav tako iz ostalih analognih formatov kot so : VHS-c, HI8, Mini DV.

Cenik :

Snemanje

VHS - 1h = 6,50 € ...vsaka nadaljna ura = +3,50 €

VHSc -1h = 6,50 € ...vsaka nadaljna ura = +3,50 €

Video Hi 8 - 1h = 6,50 € ...vsaka nadaljna ura = 3,50 €

Mini DV : 7,50 € na kos (ne glede na dolžino)

Vsaka nadaljna kopija : 3,50 €

 

DVD v škatlici = 1,00 €

Cene so brez DDV (22%)


vinyl na cd

  

SNEMANJE Z VINILNIH PLOŠČ (LP) NA CD

  

Marsikdo ima doma neprecenljivo zbirko vinilov, na katerih je glasba, ki se je trenutno, ali v najslabšem primeru celo nikoli več, ne bo dalo kupiti na CD-ju. Vseeno pa bi to glasbo rad poslušali še kje drugje kot 'le' na domačem gramofonu.

Nudimo vam kvalitetno presnemavanje z vinilnih LP plošč na CD format.

Cenik:

01. Z dodanim indeksom (na CDeju bo seznam pesmi) - 12,00€

02. Brez dodanega indeksa (na CDeju bo samo stran A in stran B) - 8,00 €

Cene so brez DDv (22%)

 

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

SNEMANJE Z ANALOGNIH AUDIO KASET (MC) NA CD

Tudi na avdio kasetah lahko še vedno hranimo zapise ki nam veliko pomenijo, zato jih je najboljše čim prej arhivirati v digitalni obliki.

Cenik:

01. Z dodanim indeksom (na CDeju bo seznam pesmi) - 12,00€

02. Brez dodanega indeksa (na CDeju bo samo stran A in stran B) - 8,00 €

Cene so brez DDv (22%)


 

GRAMOFONI SO SPET IN

 

KAM Z GORO STARIH VINILK?

Ni kaj, tehnika napreduje in prav je tako. Z razvojem tehnologij pa nastanejo tudi težave, ki jih lahko tako ali drugače omilimo.  Danes si lahko všečno glasbo preprosto in brezplačno pretočimo v svoj mlinček prek interneta (vendar tega ne počnemo, to počnejo vsi drugi). V času, ko so bile priljubljene vinilke, pa temu seveda ni bilo tako, v tistem času pred prihodom kaset je bilo nemogoče presneti LP-ploščo – torej piratstva, kot ga poznamo danes, ni bilo. Kdor je želel poslušati svoje priljubljene izvajalce, si je pač omislil njihovo LP-ploščo. Kot posledica tega imamo doma čez sto vinilk različnih izvajalcev iz časov mladosti mojih staršev, ki jih seveda nihče nikoli ne posluša – vinilk, namreč. Malo zato, ker mlajšim rodovom izvajalci niso po godu, nekaj pa tudi zato, ker pač nimamo naprave – gramofona, ki bi zvok, shranjen na vinilki, reproducirala.

NA SODOBNI LP-GRAMOFON!

Pred kratkim pa je v moj e-nabiralnik priromala ponudba podjetja Conrad Electronic, ki je ob svoji 85 letnici v akciji ponujal LP-gramofon iTTUSB10 z USB- priključkom za 85 evrov – več kot dovolj mikavno, da izkoristim priložnost in preizkusim zadevo. Počakam dan ali dva in že je bila pred mano škatla z želeno vsebino. Z velikim pričakovanjem sem se lotil odpiranja. Preizkušanja različnih naprav se vedno najprej lotim brez branja navodil, tako hitro ugotovim, ali je zadeva uporabniku prijazna – izbrana naprava to vsekakor je. Velikega tehničnega predznanja pri priklopu USB-gramofona na računalnik seveda ne potrebujemo. Windows XP je kar sam poskrbel za potrebne gonilnike (naprava se predstavi kot USB zvočna kartica), priložena brezplačna programska oprema Audacity pa je uporabniku po nekaj klikih povsem domača.


OCENA V PRAKSI: ODLIČNO

Ker se ne zgodi vsak dan da bi imel USB LP-gramofon, sem kot testno ploščo uporabil tisto, ki je bila prodana v največ izvodih, torej Jacksonov 'Thriller'. Sledilo je nadvse prijetno presenečenje. Kakovost zvoka me je dobesedno sesedla. Priznam, strokovnih izkušenj, da bi govoril o kakovosti reproduciranega zvoka nimam, a ušesa ne lažejo, zvok je bil naravnost fantastičen. Zadevo sem »preizkusil« še na prijateljih in vsi smo se strinjali, da je tehnologija vinilk naravnost popolna.

Gramofon ima poleg odlične kakovosti reprodukcije še nekaj bombončkov: poleg avdio izhoda, prek katerega lahko nanj priključimo domači glasbeni sistem, zvočnike ali računalnik, ima tudi avdio vhod, na katerega lahko priključimo dodaten vir zvoka in ga prek USB-priključka varno shranimo v računalnik (uporabno za digitalizacijo MC-kaset in/ali drugih virov zvoka), lahko se tudi pretvarjamo, da smo DJ in izključimo pogonski motor in veselo ročno ustvarjamo novo »glasbo«.

Nastavimo lahko tudi smer (previjanje nazaj) in hitrost vrtenja plošče, ne pozabimo pa omeniti niti tipke pavza. Skratka, nič manj in nič več, kot potrebujemo. Edina opažena »pomanjkljivost« je neavtomatsko delovanje ročice, ki drži iglo. V praksi to pomeni, da se ob zaključku plošče zadeva ne postavi v prvotni položaj ali pa se izključi, ampak vztrajno drsi po robu vinilke. Slabo, če želimo gramofon uporabljati v romantične namene, in nepomembno, če ga bomo uporabljali za digitalizacijo svoje vinilne zbirke.

O programski opremi ne bomo zgubljali preveč besed. Audacity je dovolj preprost in hkrati kompleksen program, ki nam ponuja vse potrebno za udobno shranjevanje različnih glasbenih izvorov. Shranjevanje poteka po načelu predvajaj – snemaj (tu se izredno dobro izkaže tipka za pavzo na gramofonu). USB-gramofona pa se kljub naivnemu pričakovanju prek računalnika ne da upravljati. USB LP-gramofon na pogled deluje profesionalno, natančnost izdelave in uporabljeni materiali so na mestu. USB-podpora je zagotovljena v sistemih z Windows Visto, XP, 2000, Mac z OS9 ali novejšim. Potrebujemo pa tudi prost priključek USB 1.1. Ker USB-povezavo uporabljamo izključno za prenos zvoka, lahko brez izgube funkcionalnosti gramofon z osebnim računalnikom povežemo tudi z navadnim avdio kablom na zvočno kartico in digitalizacijo opravljamo brez uporabe podprtih operacijskih sistemov.

Moj mikro, Uroš Florjančič